Matka polka w kuchni
wtorek
Sałatka pekińska
Składniki:
Sałata pekińska
Filet (podwójny) z kurczaka
Puszka kukurydzy
Grzanki
Jogurt naturalny duży
3 łyżki majonezu
4 ząbki czosnku
Sposób wykonania :
Sałatę kroimy w paseczki,kurczaka w kostkę przypiekamy wraz z przyprawami,robimy grzanki z chleba(mogą być też kupne,jednak robione samemu o niebo lepsze) wszystko wrzucamy do miski wraz z kukurydzą.
Sos:
Jogurt naturalny mieszamy z 3 łyżkami majonezu,dodajemy 4 ząbki potartego czosnku,doprawiamy szczyptą soli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Nowszy post
Starszy post
Strona główna
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz